АСУ ТП ПИВНИХ ЗАВОДІВ
Процес виробництва пива складається з кількох етапів, у кожному з яких головне витримати рецептуру з необхідною кількістю хмелю, солоду, дріжджів та води.
Процеси варіння, зціджування, фільтрації, ферментації, бродіння та дозрівання дуже сильно залежать від точності дотримання всіх параметрів та дозування компонентів.
Найчастіше технологічна лінія використовується для кількох сортів пива. Кожен сорт – це дотримання унікальної рецептури з підтримкою необхідної кількості компонентів та контролю рівня, витрати, температури та тиску при перегонці пінного напою в цех дозрівання. Процес дозрівання контролюються також за часом. Після початку дозрівання одного сорту технолог відразу починає процес варіння наступного сорту пива. Не менш важливим є процес розливу пива в ємності для кінцевого споживача та облік відвантаженої тари. Враховуючи високу енерговитратність та кількість сировини для виробництва пива за невисокої рентабельності, апаратні та програмні засоби автоматизації дозволяють контролювати весь процес без втрати на похибку всіх необхідних параметрів.
Вручну проконтролювати подібні процеси під час виробництва кількох сортів пива неможливо. Тому для управління технологічним процесом застосовують SCADA Trace Mode з можливістю контролю технологічних параметрів (витрата, рівень, температура, тиск), обліку сировини та готової продукції, передачі даних до 1C бухгалтерії заводу із застосуванням засобів автоматизації та механізації. Для реалізації даних завдань Автоматехком застосовує обладнання виробництва Siemens, Schneider-Electric, Motovario, ABB, OWEN, ICP DAS та інші.
В результаті споживач отримує якісний продукт без додавання хімічних компонентів за ринковою ціною, власник – дохід у розвиток виробництва та власний прибуток.